maandag 17 juni 2019

Broccolirijst met romige kerriesaus

Ik was opzoek naar een recept met broccolirijst.
Ik had van de tuin broccoli meegenomen en ik hoorde van vriendinnen dat bloemkool of broccolirijst erg lekker is.
Ik had het nog nooit gemaakt, man was niet thuis en ik ben aan het kokkerellen gegaan.
Ik hou van kokosmelk, kerrie en verder heb ik wat vergeten groenten uit de groentenla gepakt.

Wat heb ik gebruikt;
200 gr broccoli (150 gram voor de rijst)
3 kleine "vergeten" wortels
1 kleine ui
beetje prei
halve paprika
handje pompoenpitten
3 plakken ontbijtspek
1 theel. curcuma
1 theel. curry madras (Jonnie Boer)
100 ml kokosmelk
(rest als ijsblokjes ingevroren)

Ik heb in een pan klein gesneden uit, prei in ringen, wortel in stukjes in kokosolie gebakken met de curry madras. Afgeblust met de kokosmelk.
7 min met deksel op de pan wat laten garen.
Ondertussen de "rijst" gemaakt in de Superchef van Tupperware.
In een koekenpan de spek uitgebakken en op een bord gelegd.
In het spekvet de "rijst" gebakken met wat curcuma.
Spek klein gesneden en bij de rijst geroerd.
2 min gebakken
Op bord reepjes paprika erbij gelegd en de kaas erover.
Het was echt lekker!

Geen opmerkingen: