woensdag 15 januari 2020

Dadel walnoot bonbons


Met deze 4 ingrediënten en een beetje hete thee heb ik lekkere bonbons gemaakt.
Ze staan nu in de koelkast koud te worden.
Recept heb ik gevonden bij Zoetrecepten 
Ik heb een half recept gebruikt:
125 gram ontpitte dadels (1 kilo Hoogvliet)
50 gram pecannoten (klein gemaakt)
25 gram kokosrasp
1 grote eetlepel kokosolie.
De dadels laten weken in hete thee,
De geweekte uitgelekte dadels en kokosolie fijngemaakt in de Tupperware Turbochef.
Daarna in een bak alles gemengd in een kom.
Met een kleine lepel het in de ijsblokjeshouder van Tupperware verdeeld en goed aangedrukt.
Ben benieuwd hoe het eruit komt.
17 januari nogmaals gemaakt.
Het dadelmengsel wel in de ijsblokjesvorm gedaan en een paar uur in de vriezer.
Doordat ze goed koud zijn, gaan ze iets makkelijker uit de vorm.
Ze plakken erg en daarom heb ik er balletjes van gemaakt en door de kokos gerold.
Erg lekker en het ziet er leuk uit.

Geen opmerkingen: