vrijdag 28 februari 2020

Runderstoof in de Slowcooker

Ik heb 900 gram riblappen in kleine blokjes gesneden en daardoor wat peper en 1 eetlepel bloem erdoor geroerd.
In een koekenpan met wat roomboter 2 klein gesneden ui, 1 winterpeen in kleine stukjes, wat groen van 1 prei klein gesneden en 2 stengels bleekselderij in stukjes bakken.
De groente alvast in de slowcooker gedaan met 1 blik cocosmelk.
Deze alvast op slow gezet.
Daarna de blokjes vlees in wat roomboter aanbraden en in de schaal bij de groente doen.
Als laatste 1 blik tomatenblokjes in de koekenpan doen, zodat het alvast wat warmer is.
Alles in de slow cooker met een stuk gember, een verkruimeld blokje bouillon, 3 theelepels garam masala en een laurierblad.
Laatste keer roeren, deksel erop en dan zo'n 4 á 6 uur dicht laten.
Spannend!
Straks niet vergeten de gember en het laurierblad eruit halen.

Geen opmerkingen: