vrijdag 17 april 2015

Pannenkoeken met raapstelen en geitenkaas



Pannenkoeken met raapstelen tapenade 2 personen

Verse raapstelen zo uit de tuin, maar ik ben niet zo’n raapstelen eetster…
Dus opzoek naar een recept.
Ik had nog melk die snel op moest en dan maak ik vaak pannenkoeken. Dus op internet gaan zoeken en gevonden. Recept natuurlijk wel iets aangepast.
https://beebox.nl/recepten/pannenkoekjes-met-raapstelen-champignons-tapenade/

Mijn ingrediënten;
Tapenade;
1 bos raapstelen (200gr)
2 handje cashewnoten
2 kleine uitjes
250 gram champignons
Olijfolie of notenolie na smaak
peper

Pannenkoeken;
500 ml melk
250 gram pannenkoekenmeel
2 eieren
Kokosolie
150 gram belegen geitenkaas, geraspt of in plakjes

Maak het pannenkoekenbeslag ongeveer 3 uur van te voren.

Tapenade;
Snijd de uien fijn, borstel de champigons en snijd ze in kleine stukjes.
Verwarm wat olijfolie in een wok. Fruit de uien 2 min. Voeg de champignons toe en
Zet het vuur hoog, voeg de paddenstoelen toe en bak 5 minuten mee.
Laat de ui en champignons alvast op een bord afkoelen.

Knip de wortels onder het elastiekje van de raapstelen af en was het met stiekje erom onder stromend water. Snijd ze in kleine stukjes. Verwarm weer wat olie in de pan en wok de raapstelen 5 min. Laat uitlekken en wat afkoelen.
Doe nu het paddenstoelen-raapstelenmengsel in een keukenmachine (of gebruik een staafmixer) een flinke scheut noten of olijfolie bij. Pureer tot een tapenade. Dus niet helemaal fijngemalen; het moet een beetje een grove structuur houden. Proef, breng de tapenade op smaak met zout en peper en zet afgedekt opzij.

Bak van het beslag, de melk en de eieren 8 dunne pannenkoeken in een bakpan met een anti-aanbaklaag. Leg een schaal klaar waar 4 opgerolde pannenkoeken in kunnen, vet de schaal in. Elke keer als je een pannenkoek klaar heb; op een bord, hierop 25 gram kaas over de pannenkoek verdelen, hier ¼ tapenade. Oprollen en in de ovenschaal leggen. Zo verder tot je 4 pannenkoeken hebt gebakken, dan de rest van de kaas erover verdelen en 10 min in een voorverwarmde oven van zo’n 180 graden de kaas laten smelten.
Bak intussen de andere pannenkoeken en eet deze als toetje met wat zoets...
Eet smakelijk.

Geen opmerkingen: