zaterdag 3 december 2016

posteleinsoep

Vanmiddag posteleinsoep gemaakt.
Ingrediënten die ik gebruikt heb;
1 stengel bleekselderij
1 ui
kokosolie
200 gram winterpostelein
kleine paprika
wat melk
3 gedroogde tomaten
hand kleine spelt pasta
bouillonkruiden (blauwe huis)
wat kruidenzout
vocht van gekookte bruine bonen
geraspte oude geitenkaas
 
Ui, paprika en bleekselderij grof snijden en wat bakken in de olie.
Ongeveer halve liter tot 750 ml vocht toevoegen.
Aan de kook brengen en alvast 5 min laten koken.
De postelein wassen en klein snijden.
Dit in de pan erbij doen en weer 5 min laten koken.
Nu iets aflaten koelen.
Daarna in de blender tot een geheel laten draaien.
In de pan aan de kook laten komen met klein geknipte tomaat en spelt pasta.
8 min laten koken.
Serveren met de geitenkaas en erbij ciabatta met olijven en smeerkaas.
Dit als zaterdag middag lunch gegeten...jammie
 
Vanavond een Sinterwijntje bij Henk en Nico met een winterBBQ.
Heel veel zin in.

Geen opmerkingen: