zaterdag 18 maart 2017

oliebollencake/brood

Gebruikte ingrediënten:
bio oliebollenmix 500 gram (Hermus)
500 ml lauw warmwater.
150 gram Energiemix (Bionut)
2 handen rozijnen
1 appel klein gesneden en geschild
1 thee lepel kaneel.
wat boter

Appel schillen en klein snijden. Oliebollenmix mengen met water en een luchtig en glad beslag roeren. Appel, energiemix en kaneel erdoor roeren.
45 min laten rijzen.
Oven voorverwarmen op 200 graden
Ik heb 2 patevormen (aardewerk) beboterd en onderin bakpapier (opmaat) geplakt.
Wat kokos op de bodem gestrooid. Hierop het gerezen beslag verdeeld.

25 min in de oven gaar bakken.
Serveren met boter en poedersuiker.
Nu nog even af laten koelen en dan gaat die mee naar de haakthee bij Inge.

Spannend!
En het is lekker. Net als of je een oliebol eet. Maar dan niet zo'n vette hap.
Ik heb het gegeten met wat roomboter en poedersuiker.

1 opmerking:

Inge zei

Hij smaakte heerlijk!