zondag 7 mei 2017

Pompoen aardappen raapstelenstampot

Vandaag een makkelijke maaltijd.
Ik wilde iets maken met pompoen en raapstelen.

Wat heb ik gebruikt;
kleine ui
kleine pompoen
3 aardappelen
bos raapstelen
100 gram champignons
halve paprika
150 gram geraspte schapenkaas
1 theelepel sambal
klein stukje gember
knoflook
pompoenpitten

Ui klein snijden en in wat olie fruiten. Pompoen schillen, ontpitten en in kleine stukjes snijden. Deze mee fruiten met de ui. Aardappelen schillen en in kleine blokjes snijden en mee fruiten.
Aan de kook brengen met een bodem water en 25 min laten sudderen.
Ondertussen;
Raapstele wassen en klein snijden. In een vergiet laten uitlekken.
Champignons in plakje snijden en in een koekenpan bakken.
Paprika en gember schoonmaken en in kleine stukjes snijden en bij de champignons meebakken.
Knoflook klein snijden en mee bakken.
Als de aardappels/pompoen gaar is het fijnstampen. Hierdoor de raapstelen en de sambal meewarmen.
Opdienen met het het champignonmengsel en de kaas en pompoenpitten.

Geen opmerkingen: