zaterdag 22 juli 2017

Portobello met kokosrijst en groenten

Vanavond stond er een lekkere maaltijd op tafel.
Ik heb de portobello een keer anders gemaakt, na een recept van de AH-allerhande.
Wat heb ik gebruikt;
2 kleine portobello's, 1 uitje, 1 teentje knoflook, 4 plakje katenspek, kokosolie, peterselie, 2 flinke lepels crème fraîche en wat fijn geraspte harde kaas.
Olie verwarmen in koekenpan;  ui, steel van de portobello's en knoflook en spek fruiten. In de pan van het vuur de andere ingrediënten erdoor roeren.
De portobello's vullen en in een voorverwarmde oven op 170 graden, 20 min in de oven samen met 6 kleine tomaten.
Ondertussen de rijst;
150 gram rijst, 200 ml kokosmelk en 100 ml water en wat nasikruiden (blauwe huis); 10 min koken en laten staan.
Ik had nog groenten;
handje snijbonen (klein gesneden) en als eerste in de pan, in gelijke stukken de geschilde pastinaak in de pan en 1 stengel bleekselderij in kleine stukjes.
kleine 15 min koken.
In koekenpan halve (in stukjes) paprika bakken.
Groenten afgieten en bij de paprika bakken met 50 gram taugé.
Wat kruiden met peper.
Garneren met wat kaas en peterselie.


Geen opmerkingen: