woensdag 7 april 2021

Rode kool met polenta en kikkererwten

 Vandaag rode kool gemaakt, maar dan anders...
Je zou misschien al denken als je me langer kent dan vandaag "jij doet het toch altijd anders".
Vaak wel. Normaal eet ik rode kool met aardappel en draadjes vlees.
Wat heb ik gedaan voor 2 personen.
Voor de rode kool;
350 gram geschaafde rode kool
1 ui in stukjes
hand rozijnen
kruiden; kaneel, kruidnagel, tijm, laurierblad, peper, dadelazijn, suiker.
water
Dit doe ik op gevoel
Alles in een pan en dan 35 min koken.
***
Champignons; 6 stuks heel gebakken in roomboter
half blik kikkererwten (uitgelekt).
laatste 5 min meebakken
***
75 gram polenta
100 ml melk
250 ml water
1 theelepel bouillonpoeder
klont boter
stukje oude kaas in kleine stukjes
Melk, water, bouillonpoeder en boter aan de kook brengen
polenta erdoor roeren en goed blijven roeren tot het kookt.
5 min koken en blijven roeren.
op het laatst de kaas erdoor roeren.
Alles op een bord leggen.
Eet smakelijk.

Geen opmerkingen: