donderdag 11 maart 2021

Polenta met boerenkool

 Ik heb bij de Biowinkel verse boerenkool gekocht, die ik nog zelf fijn moest maken.
Verder was ik nog niet gekomen om te bedenken wat ik erbij wilde.
Vlak voor het eten dacht ik het wordt polenta met boerenkool en champignons.
Dit was mijn voorbeeld.
***
Ik heb dit gebruikt;
85 gram polenta
200 ml melk
200 ml water
wat roomboter
bouillonpoeder (blauwe huis)
melk en water aan de kook, polenta erdoor roeren en met af en toe roeren 4 min koken.
Dit heb ik in 2 vierkanten bakjes verdeelt en wat af laten koelen.

Ondertussen
100 gram kastanje champignons
1 ui
en wat knoflook bakken.
In een andere pan de fijngemalen boerenkool bakken en laag zetten, hier de champignons en uit erbij roeren en zachtjes gaar laten worden met wat gembersiroop.
In de koekenpan van de ui/champignons wat boter smelten en hierin de polenta bakken aan beide kanten. Op het laatst wat kaas er over laten smelten.
eerst wat boerenkool op het bord, daarna de polenta en het laatste van de boerenkool erover heen.
Het smaakte echt heerlijk.

Geen opmerkingen: