donderdag 9 maart 2023

Rode kool taart

 

Even wat anders dan gewone rode kool met aardappels
Rode kool taart gevonden op internet en een tijdje geleden gewaard op Pinterest.
Mijn ingrediënten;
Taartdeeg;
200 gram bloem of mengeling bloem, kokosbloem en volkoren meel
100 gram roomboter
1 ei
1 eetlepel water
Door elkaar kneden tot vaste deegbal en zeker half uur laten rusten
Vulling;
500 gram fijn geraspte rode kool
2 handjes rozijnen
1 appel in stukjes
70 ml dadelazijn
20 gram (kokosbloem)suiker
250 gram belegen geitenkaas, geraspt
2 flinke handen walnoten
beetje polenta of couscous
In ruime pan dadelazijn en suiker verwarmen en daarin de rode kool 15 min sudderen
op het laatst de rozijnen en appel erdoor roeren.
Vocht afgieten.
Iets laten afkoelen.

Oven op 200 graden, 

Deeg in springvorm drukken (ik gebruik geen roller).
op de bodem wat polenta strooien (neemt overtollig vocht op)
Daarop de groenten scheppen, de walnoten en de kaas erover verdelen.
In voorverwarmde oven schuiven, 40 min op circulatie
Even geduld en dan smullen.
voor 3 á 4 personen.

Geen opmerkingen: