zaterdag 28 februari 2015

Babi pangang - gemarineerd varkensvlees

Vandaag een recept gemaakt van Smulweb; babi pangang.
Meestal gebruik ik een zakje van Conimex, maar dat had ik niet en wilde het eigenlijk zonder pakje doen.
Dit is het geworden;
Gemarineerd varkensvlees met zilvervliesrijst met nasikruiden en salade van chinese kool.
Wat heb ik gebruikt voor de marinade;
halve citroen
4 eetl. ketjap manis
2 tenen knoflook
1 theel. gemberpoeder
1 theel. ketoembar (korianderpoeder)
3 eetl. olie
Alles mengen.
 
300 g hamlappen in repen gesneden
Door de marinade roeren en 4 uur laten marineren.
Voor het bereiden het vlees uit de marinade halen en uit laten lekken.

2 eetl. tomatenpuree door de marinade roeren.

2 eetl. in een pan warm laten worden en het vlees 4 min al omscheppend bakken.
Ondertussen 1 ui schoonmaken en in kleine stukjes snijden en de laatste min meebakken.
De marinade met wat water toe voegen.
25min laten sudderen

 

Geen opmerkingen: