zaterdag 7 maart 2015

mini quiche

Vandaag de eerste lentedag en die pakken we!!
We gaan straks picknicken bij kasteel Prattenburg in Rhenen.
Da's de bedoeling...
Hoop dat we een leuke plek vinden.
Ik ben daarvoor quiches aan het maken.
Recept komt van de van de Allerhande
Ik heb alleen de ingrediënten iets aangepast
 
Voor 3 quiches;
3 plakjes hartige taart bladerdeeg; iets uitgerold
ongeveer 2 eetlepels couscous
150 gram winter postelein
3 gegrilde tomaten (uit pot)
6 kleine champignons
kleine knoflook teen
olie
2 eieren
2 eetlepels roomkaas
6 plakjes oude kaas
bakjes 10x13 cm
Gisteravond heb ik de postelein gewassen en gesneden en met de klein gesneden knoflook en klein gesneden paprika 5 min gebakken. Dit uit laten lekken en af laten koelen.
In de koelkast bewaart.
Vanmorgen de plakjes bladerdeeg laten ontdooien op een glazen plak.
Met wat bloem eronder uitgerold en in mijn bakjes gedaan.
Rottig klusje.
Op de bodem halve eetlepel couscous gestrooid per bakje.
Hierop de klein gesneden champignons, het groente prutje verdelen.
Daarna het losgeklopte ei en klein gesneden kaas.
Oven op 200 graden en 20 min.
De quiche was koud ook erg lekker...
En het weer en de plek was een cadeau.
Nog een cadeau was een gele vlinder die steeds rond ons heen vloog, maar niet zo lang bleef dat we haar vast konden leggen.

Geen opmerkingen: