donderdag 29 oktober 2015

Risotto met herfstgroenten

Vandaag stond er pompoen op het menu met venkel.
Een leuk recept op internet gezocht.
 
Ingrediënten voor 2 personen;
halve kleine pompoen
venkel
zoete bataat
prei
ui
150 gram risottorijst
600 - 900 ml hete (paddenstoel)bouillon
4 eetl. (kokos)olie
2 handje pecannoten
100 gram blauw schimmelkaas (Bastiaanse)
veldsla voor garnering
 
Schil en snijd de groente in kleine stukjes/ringen.
Verhit 2 eetl. kokosolie in een wok en bak de groente.
Laat het zacht pruttelen.
Verhit in een andere pan 2 eetl. olie en bak daarin de klein gesneden uit.
Niet laten kleuren.
Bak even kort de rijst mee en blus met hete bouillon.
Als het vocht opgenomen is, giet je steeds wat bouillon erbij.
Na 18 min is de rijst gaar en roer je het door de groente.
Snel opdienen, pecan en kaas erover verdelen.
Eet smakelijk

Geen opmerkingen: