zaterdag 23 januari 2016

zelf gemaakte pizza

Vanavond zelf gemaakte pizza gemaakt.
Met een zelf gemaakte bodem (voor 2 pizza's)
350 gram bloem (waarvan 50 gram speltmeel)
60 gram olijfolie
250 ml handwarm water
1 theelepel zout
1 theelepel suiker
7 gram gist (1 zakje)
Bloem, gist, zout, suiker in een kom doen en door elkaar mengen.
Een kuiltje maken en daar de olie en water van binnenuit mengen.
Als dat gemengd is met je handen kneden.
Wanneer het te nat is/ te veel aan je handen plakt steeds wat bloem er bij doen, tot een soepel deeg.
Ik moest er aardig wat bloem aan toevoegen - of eigenlijk mijn assistent.
Op een warme plek 45 min laten rijzen.
Nogmaals doorkneden en 15 min laten rijzen.
Oven voorverwarmen op 220 graden
Ondertussen de groente snijden, kaas raspen.
1/2 prei - in ringen
1 ui - in ringen
1 tomaat in plakken
1 kleine paprika - in repen
- halve kleine courgette - in dunne plakjes
100 gr oude geiten kaas
8 plakken salami
klein blikje tomaten puree, met 3 teentjes knoflook en 2 eetlepel rode pesto
peper
 
2 bakblikken met bakpapier klaar zetten.
Deeg in 2en verdelen en deeg op blik uitdrukken tot rechthoekige pizza's.
Het tomatenmengsel verdelen over de 2 pizza's.
Dan de salami verdelen, groente erover en als slot kaas en peper.
Eén voor één de pizza's 20 min bakken.
Eet smakelijk.

Geen opmerkingen: