zaterdag 2 april 2016

Pompoen-pannenkoeken hartig

Gisteren hebben we pompoenpannenkoeken gegeten.
Het recept heb ik van Binnenste Buiten.
Sharon maakte het met ijs.
Ik heb gekozen voor de hartige versie.
 
Voor de pannenkoeken;
700 gram gare (flessen)pompoen
(20 min gekookt in een klein laagje water en 30 gram roomboter)
150 ml melk
2 eieren
150 gram zelfrijzend bakmeel
150 speltmeel
2 theelepels wijsteenbakpoeder
150 rozijnen (geweld en uitgelekt)
1 theelepel kaneel
De gare pompoen met de mixer fijn maken.
In een kom het meel, kaneel, bakpoeder mengen. Het ei en melk erdoor mixen. Daarna steeds wat pompoenpuree en de rozijnen erdoor mixen.
Half uurtje laten staan.
Als 3 in de pan bakken met kokosolie.
 
Op de bord beleggen met wat je lekker vind.
Ik had 150 gram brie
75 rucola
2 tomaten
kleine avocado
wat pecannoten
agavesiroop.
 
Eet smakelijk...

Geen opmerkingen: