Vanmorgen naar een open dag bij Hoeve Stein in Oukoop (Reeuwijk).
Ik had het de dag van een vriendin gehoord en ben gaan zoeken op internet.
De open dag was vanaf 10.00.
Ik was er iets voor 11 uur. Voordat ik het erf opreed zag ik op een paal een Grutto zitten. Snel mijn fiets aan de kant gezet en mijn telefoon opgezocht.
Gelukkig bleef hij even zitten. De grutto was hard aan het roepen.
De koeien stonden lekker te grazen in de wei.
Op het erf was een kleine streekmarkt; met koffie van Kaldi, de Twee Hoeven met kleine kaasjes, yoghurt van de Ruige Weide, ijs van de boerderij zelf en een stand van Staatsbosbeheer.
Bij de Hoeve hebben ze een een wandelbrug gemaakt, via deze brug kom je boven de stal. Hier heb je uitzicht over de stal.
De loopbrug van de boerderij over het water naar het weiland.
Het was klein, maar gezellig.
Anton de Wit sprak ik ook even hij was met zijn drone.
Hij liet zien wat hij kon en dat er een warmtecamera inzit, die de nesten kan vinden in de weilanden.
De koeien voelde zich wel wat opgejaagd, toen de drone over hun heen vloog. Het was alweer snel oké.
Rond kwart over 12 was ik thuis en heb ik nog even thuis wat gegeten en Ruud gedag gezegd.
Hij ging later op de dag richting Amsterdam, waar hij een leuke uitdaging aangaat.
Vanavond vertrekt hij met veel andere fietsers aan een route van 400 km "de Zuiderzeeballade".
Leuke uitdaging die hij aangaat.
Ik ging iets eerder weg, met de trein naar Rotterdam.
Daar ging ik naar de Lentemarkt van de Groene Passage.
Op naar de lekkere aardbeiengebakjes die ze op Facebook aanprezen.
Hier de kraam van de gebakjes.
Ik heb ze toch laten staan. Veel lekkere dingen voor thuis gekocht.
Bij de Doelen was er een podium opgebouwd, voor het eeuwfeest.
Dat heb ik maar aan me voor bij laten gaan. Ik kwam er om iets voor vijven langs en het begon pas om 20.00 uur.
Thuis lekker lasagne voor 1 persoon gemaakt.
Heerlijk met venkel, courgette, blik tomaten, Bastiaanse blauwschimmel kaas, crème fraîche en 2 bladen lasagne (die ik 8 min had voorgekookt). Met wat pompoen/zonnebloempitten.
25 min op 200 graden.
Geserveerd met wat rucola en crème fraîche.
Dat was smullen.
Nu heb ik op de achtergrond live muziek vanuit Reeuwijk "Muziek aan de Plas"
Erg gezellig.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten