donderdag 14 juli 2022

Snijbiet quiche

 Ingrediënten:
- 500 gr snijbiet
1 kleine gele courgette
halve rode paprika
1 ui
1 teen knoflook
6 champignons
75 gram ontbijtspek
75 gram geraspte kaas
3 eetl couscous
olie
bakje ricotta
4 eieren
2 theelepels curry madras Jonnie Boer
Quichedeeg
- 200 gram bloem
100 gram roomboter
1 ei
kruidenzout
1 eetl water

Quichedeeg; alle ingrediënten door kneden tot een samenhangend deeg, minstens half uur laten rusten.

Voor de groenten;
alles wassen
1 klein snijden
courgette in kleine blokjes
knoflook klein
paprika in blokjes
champignons halveren
snijbiet stelen eraf en klein snijden
loof in repen snijden
In een pan olie verhitten en daar de ui en knoflook in fruiten, daarbij de andere groenten fruiten. Het loof van de snijbiet op het laatst en alleen laten slinken.
Wat af laten koelen en de pan wat scheef zetten zodat het vocht naar een kant loopt en het vocht er af scheppen.
De champignons bewaren
Springvorm van 24 cm invetten en op de bodem bakpapier vast klemmen.
Het deeg erin drukken of met een deegroller een ronde plak maken.
Ik heb altijd ruzie met een deegroller, dus ik ga met mijn vingers aan de slag tot het deeg er netjes in zit.
Op de bodem couscous strooien.
Dan de uitgelekt groenten erin scheppen.
De ricotta met de eieren los kloppen met de currykruiden en deze over de groenten verdelen.
Daarover de plakjes spek, dan de champignons en daarover de kaas.
In het midden van de oven op 180 graden 40 min circulatie. Nog 10 min laten staan met de oven uit.
Daarna uit de oven nog 5 - 10 min laten staan.
***
Eetsmakelijk
***
 


Geen opmerkingen: