zondag 19 januari 2014

Gegrilde rode biet met aardappel...

Vandaag stond rode biet op het menu...
Sinds het kerst diner van de Natuurwinkel zijn we helemaal gevallen voor de rode biet uit de oven.
Ruud had kerst avond vergeten groenten gemaakt uit de oven, met aardappelgratin met gerookte kaas en zalm.
 
Wat heb ik vandaag voor ingrediënten gebruikt;
4 kleine bieten - geschild en in plakken
1 rode ui - geschild en in stukken
2 grote aardappels - geschild en in plakken
100 gr kastanjechampignons
2 takjes rozemarijn
olie
grote oven schaal
 
De oven voorverwarmen op 200 graden
Eerst de bieten, ui, aardappels kort gebakken in een koekenpan.
Daarna in een ingevette ovenschaal gedaan.
De rozemarijn erover geknipt en peper.
De champignons in vieren erover heen gesneden.
Met een lepel alles door elkaar geroerd.
45 minuten in de oven en daarna smullen maar...
Echt een aanrader!!

2 opmerkingen:

Corn Dolly zei

Marloes kwam met de link aanzetten. Die wilde dit ook een keer eten. Ik ben de kok in huis en kan mij er helemaal in vinden. Schotel van vergeten goenten. Geweldig! Eigen Bietjes heb ik droog in de houtkrullen vorstvrij in de kas bewaard. Voor de Aardappels heb ik Pastinaken in de tuin onder een vorstvrij dek van hooi en dennentakken. Pytoftra resistente biologische Aardappelen heb ik ook nog wel in de geisoleerde hooikist onder het afdak. Rode ui hangt gedroogd in het kippenhok in gevlochten strengen. Dit moet gewoon gaan lukken. Voorlopig eten we nog twee dagen hartige spruitentaart met bladerdeeg. Gemaakt in mijn Wonderpan op petroleumstel. Met geweckte grove appelcompote erbij van eigen appelboom. Ouderwets lekker! :-)

Petra zei

Leuk dat Marloes er mee kwam aanzetten en laat maar horen hoe smaakt...eetsmakelijk...