zondag 27 september 2015

polenta-preitaart met geitenkaas

Deze foto inspireerde me om polenta en prei te combineren.
Niet in de Big Green Egg, maar gewoon in de oven.
 
Mijn ingrediënten;
- 100 gram polenta
350 ml water
2 eetl boter
3 preien
1 theel. sambal
1 groene punt paprika
3 kleine takjes rozemarijn
150 gram belegen geitenkaas
restje pesto
wat olijfolie
 
Oven voorverwarmen op 200 - 220 graden Celsius.
 
Polenta heb ik 5 min gekookt in het water met de boter en in een ingevette ovenschaal verdeelt.
Hier over de pesto smeren.
Prei in ringen snijden en goed wassen.
Prei, sambal en klein geknipte rozemarijn kort bakken in wat olijfolie.
Paprika in ringen snijden en over de polenta verdelen, hierover de gebakken prei en als slot de geraspte kaas.
In de oven ongeveer 20 min.
 
Eet smakelijk
 
 

1 opmerking:

EvitaAtHome zei

Dat klinkt erg goed! Ik heb zelf nog niet vaak polenta klaargemaakt, maar ga het zeker een keer proberen. Dankjewel voor het recept!