donderdag 17 maart 2016

bruine bonen burgers

Gisteren een maaltijd gemaakt met burgers van bruine bonen
Bij het programma Koken met van Boven zag ik deze burgers.
Ik heb het gemaakt met gedroogde bonen.
ingrediënten
olijfolie om in te bakken
halve ui, fijn gesneden
1 knoflook ui of 1 teen knoflook
100 gram geweekte (24 uur) en gekookte bruine bonen (1 uur)
30 gram havermout
1 ei
peper
30 gr pecorino en wat voor garnering
2 eetl boter
 
aan de slag    
Verhit 1 eetlepel olijfolie in een grote koekenpan met anti-aanbaklaag op niet al te hoog vuur. Voeg de ui toe en bak al omscheppend tot ze zacht is,Laat ze afkoelen. Maak de bonen de super chef fijn. Voeg in kleine stukje gesneden pecorino toe. Vermeng het in de super chef. Voeg de gebakken ui toe en voeg vervolgens de havermout, het ei, de knoflook en trek tot het net gecombineerd is, Verdeel in een klein bakblik 15 cm rond.
Ik heb alleen de rand gebruikt en dit op een glazen plaat gelegd.
Mengsel erin gestort en glad gemaakt.
Daarna in vieren verdeeld en in een warme koeken pan gebakken.
zo'n 15 min, het waren dikke burgers.
Ik hield zo wel schone handen!!
Erbij aten we geroerbakte groente; courgette, champignons, halve ui, paprika.
De burgers waren lekker, maar het mocht nog wat pittiger.
Voor een volgende keer wat mangochutney of pepertje.

Geen opmerkingen: