zondag 28 oktober 2018

Raapstelen uit de oven

Raapstelen clafoutis stond vandaag op het menu.
Het recept had ik op Facebook bij de Kievit langs zien komen.
Op hun website stond de beschrijving van het gerecht.
Welke ingrediënten heb ik gebruikt;
scheut olie
2 bossen raapstelen
1 rode puntpaprika
3 knoflook tenen
3 kleine rode uien
1 theelepel kruidenboterkruiden.
4 eieren
1 dl rauwe melk 
50 gram boekweitmeel
150 gram brie
peper
grote springvorm met bakpapier op bodem, in gevet.

Bereiding;
Oven op 200 graden voor verwarmen
Ui schoonmaken en in halve ringen snijden.
Paprika in stukjes snijden. Knoflook pellen en in stukjes snijden.
Raapstelen goed wassen en grof snijden.
In hapjes pan olie verwarmen ui, paprika en knoflook bakken en kort de raapstelen bakken.
Uit laten lekken.
Eieren, melk, peper en meel door elkaar mengen.
Onderin de springvorm groente uitspreiden en het eimengsel erover gieten.
Brie erover verdelen.
30 min in het midden van de oven bakken.
Gegeten met wat rauwkost van rucola, ijskruid, rode sla en komkommer.
Komt zeker nog een keer op tafel.

Geen opmerkingen: